10 Ekim 2011 Pazartesi

Yeni Casillas yolda! Alex Craninx...

 Dünya futbolunda özellikle son yıllarda Arap sermayesi futbol sektöründe etkinliğini arttırmaya başladı. Arapların petrolün gücünü kullanıp Avrupa'nın önemli liglerinde boy göstermeleriyle gösteriş adına yapılan takviyeler haliyle transfer piyasasında yükselişi de beraberinde getirdi.

Küresel anlamda artan transfer maliyetleri takımları genç ve geleceği olan yetenekli isimler aramaya teşvik ediyor. İspanya'da La Masia'sıyla bu konuda en başarılı takım olan ezeli rakibi Barcelona'nın gerisinde kalmasıyla eleştirilen Real Madrid, Jose Mourinho'nun gelmesiyle gençlere daha da fazla değer vermeye başladı. Raphael Varane, Nuri Şahin ve Fabio Coentrao transferleri bu durumun en somut örneklerinden.

Real Madrid Scout ekibi tarafından izlenip transfer edilen Alex Craninx, 15 yaşında ve 1.91'lik bir boya sahip. Sonuçta geldiği takımla transfer olduğu takım arasında her açıdan önemli farklar var. Kuşkusuz Real Madrid alt yapısında tecrübeli hocalarıyla kendini daha da geliştirip, önemli deneyimler yaşayacak. Neden olmasın ki? Yeni bir İker Casillas yolda!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder