8 Ekim 2011 Cumartesi

Oğuz babanın bir çiftliği var uzakta!



A Milli Takımımız'da özellikle Guus Hiddink'in gelmesinden sonra kadro ile ilgili kararları yardımcısı Oğuz Çetin'in verdiğine dair söylentileri hepimiz iyi biliyoruz.

Dün Almanya karşısında aldığımız 3-1'lik yenilgiden sonra EURO 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılma adına gruptan çıkma şansımız hayli azaldı. Son maçta Almanların Belçika'ya en azından yenilmemesini bekleyip, burada da Azerbaycan'ı devirmemiz gerekecek.

Milli Takım'da kadro seçimlerinin adaletsiz olduğuna inanarak bu konuda ciddi anlamda sıkıntı duyduğumu da belirtmem gerek. Fazlasıyla merak ettiğim bir durum var. Oyuncu seçimlerinde öncelik hangi kritere göre yapılıyor ?

Türkiye Milli Takımı'nı yönetenler ego tatminlerini bir kenara bırakmak zorunda. Rusya'da Gökdeniz Rubin Kazan formasıyla harikalar yaratırken, Mevlüt Erdinç Paris Saint Germain gibi önemli bir kulüpte oynarken, La Liga'da Valencia formasıyla her geçen gün kendini geliştiren Mehmet Topal ve savunmada sıkıntı yaşadığımız dönemde Beşiktaş'ta iyi işlere imza atan İbrahim Toraman gibi isimlerin ilk 11'de oynayanlardan ne farkı var?

Kaleci Volkan Demirel sakatlığından ötürü kadrodan çıkartılırken, yerine Fenerbahçe'de görev alamayıp sadece yedek kulübesinde bekleyen Mert Günok davet ediliyor. Peki niye Mert?

Cenk Gönen, Aykut Erçetin ve İlker Avcıbay gibi kaleciler Mert'ten çok mu geride? Cenk'in hem Mert kadar yetenekli hem de ondan daha fazla maç kondisyonuna sahip olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bazı güçlerin Milli Takımı babasının çiftliği gibi kullandığı bariz şekilde ortada. İstediği isimleri çağırıp, istediği oyuncuları da kadronun dışarısında bırakmayı iyi biliyorlar.

O zaman Oğuz Çetin'e selam olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder