1 Ocak 2013 Salı

ANKARAGÜCÜ'NDE YASAK KALKIYOR MU?


Son yıllarda yaşadığı maddi sıkıntılarla zor günler geçiren, Başkent temsilcisi Ankaragücü'nde başkan Atilla Süslü öncülüğündeki yönetim kulübün transfer yasağının kalkması adına çalışmalarını sürdürüyor.



Başta merhum Ediz Bahtiyaroğlu, Baki Mercimek, Fatih Tekke, Umut Sözen, Muhammet Hanifi Yoldaş ve Vassell gibi eski oyunculara borcundan dolayı FIFA tarafından transfer yasağı getirilen sarı lacivertli takımda, yönetim sorunun çözümü adına yoğun mesai harcıyor.

Ankaragücü Başkan'ı Atilla Süslü, konuyla ilgili Habertürk yazarı Ertan Süzgün'e özel açıklamalarda bulundu.

UMUT IŞIĞI DOĞDU

Sezon başında borcumuzun olduğu 3-4 oyuncuyla görüşüp ödeme takvimi konusunda anlaşma sağlamıştık diyerek konuşmasına başlayan Süslü: ''UEFA'dan gelebilecek -6 puan cezası riski nedeniyle elimizdeki paranın bir miktarını Bednar'ın 66 bin Euro tutarındaki alacağına yatırdık. Şuan için yaklaşık 7.5 milyon TL borcumuz var. Kulüp avukatlarımız, oyuncuların avukatlarıyla görüşme halinde. Borcumuzun %20'sini ödeme durumunda transfer yasağımızı 1 sezonluğuna kaldırma ''ihtimalimiz'' var. Konu hakkındaki yasal prosedürleri yerine getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Transferin önünü açarak Ankaragücü'nü ligde tutmaya çalışacağız'' dedi.



Atilla Süslü, transfer yasağının yanı sıra kulübün 6 Ocak'ta yapacağı Genel Kurul'a da değinerek, ''Aldığım duyumlara göre Mehmet Yiğiner, 4 Ocak'ta adaylığını resmi olarak açıklayacak. Basında her ne kadar da adaylıktan vazgeçildiği yazılsa da Mehmet Bey'in geri adım atmayacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

OLASI TRANSFER İÇİN GELİŞMELER VAR

Mustafa Kaplan yönetiminde devre hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Ankaragücü'nda teknik heyet transfer yasağının kalkması ihtimaline karşı 14-15 oyuncuyla görüşerek anlaşma zemini aradı. Özellikle savunmaya takviye isteyen Kaplan'ın öncelikli hedefleri Kürşat Duymuş ve Karşıyaka'lı Murat Akyüz. Orta alan için de Boluspor'da beklentileri karşılayamayan Cihan Yılmaz düşünülüyor. Transferin önü açılırsa teknik heyetin uzun süredir izlediği 2 gurbetçi oyuncuyla da sözleşme imzalanacak.

Başta Gençlerbirliği olmak üzere Bursaspor ve Fenerbahçe gibi takımlar da transfer konusunda Ankaragücü'ne yardım sözü verdi. 3 Süper Lig temsilcisi sorunların halledilmesi sonrası bazı genç oyuncularını sarı lacivertli takıma kiralayacak.

Özel Haber: ERTAN SÜZGÜN

EREN AYDIN ELAZIĞSPOR'DA


Takımın başına Yılmaz Vural'ı getirip çıkış yakalayan Sanica Boru Elazığspor, ikinci yarı öncesi transfer bombalarını patlatmaya başladı.

Bordo beyazlı ekipte, Genel Menajer Özgür Öztürk ve Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş'ten oluşan transfer komitesi, Yılmaz Vural'ın isteği doğrultusunda transfere hızlı başladı.



Danimarka'nın Randers takımında forma giyen orta saha oyuncusu Tidiane Sane'ye imza attıran Gakgoşlar, ikinci transferini ise savunma hattına gerçekleştirerek devreyi 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Eyüpspor'da geçiren sol bek Eren Aydın'la anlaştı. İstanbul ekibiyle çıktığı 10 maçta 3 gol 2 asistlik başarılı performansıyla takdir toplayan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu Süper Lig'de daha önce Malatyaspor, Gençlerbirliği, Ankaraspor, Manisaspor ve Büyükşehir Belediye gibi takımlarda da görev aldı.

Eyüpspor'la sözleşmesini feshedecek Eren'in yarın akşam Sane'yle takımın Antalya'daki devre arası kampına katılması bekleniyor.

GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR!

Habertürk yazarı Ertan Süzgün'e özel açıklamalarda bulunan Sanica Boru Elazığspor Genel Menajeri Özgür Öztürk; ''Listemizde birçok oyuncu var. Göztepe'nin kadro dışı bıraktığı Önder Turacı, Kasımpaşa'dan Tolga Özgen, Boluspor'dan İskender Alın ve Karabükspor'dan Mehmet Çakır'la görüştük. İskender Alın'da bazı pürüzler var. Bu oyuncuların durumu 2-3 gün içerisinde netleşebilir, şuanda kesinleşen bir durum yok'' dedi.

Fenerbahçe'li Henri Bienvenu ile söz kesen Sanica Boru Elazığspor, sarı lacivertli teknik heyetin izin vermesi durumunda 24 yaşındaki golcüyü satın alma opsiyonuyla kiralayacak. Yılmaz Vural'ın ısrarla istediği Aalesund'lu Michael Barrantes'le ilgili girişimler de sürüyor.

ÖZEL HABER: Ertan Süzgün