10 Ekim 2011 Pazartesi

Gökdeniz'e yeni takım arkadaşı!


Rusya Premier Lig takımlarından Rubin Kazan, yeni sezon için transfer listesini hazırlamaya başladı.

Rusya'nın saygın spor sitelerinden Life Sports'un manşetten duyurduğu haberde temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz'in de forma giydiği Rubin Kazan'ın Chelsea'nin Fransız golcüsü Nicolas Anelka'nın peşinde olduğu iddia edildi.

Kulüpte başkanlığa yeni seçilen Dmitri Samarenkin'in gelecek yıl daha iddialı bir takım yaratma adına maddi anlamda fedakarlık yapacağı belirtilirken, teknik direktör Kurban Berdyev'in de Samarenkin'den ilk isim olarak forvet bölgesine Nicolas Anelka'yı istediği ifade edildi.

Kazan temsilcisinde Aleksandr Bukharov'un Zenit'e gitmesinin ardından transfer edilen Obafemi Martins'in sakatlığından ötürü bir türlü takıma uyum sağlayamaması ve diğer forvet Aleksey Medvedev'in (34) ilerleyen yaşı Berdyev'i yeni arayışlara itiyor.

Chelsea formasıyla 2012 yılında sözleşmesi bitecek olan Anelka için Rubin Kazan'ın oyuncu ile anlaşması halinde bonservis bedeli dahi ödemeyecek olması Rusya temsilcisinin iştahını kabartırken, Rubin Kazanlı yöneticiler bu ay içerisinde Anelka ile Londra'da bir görüşme için hazırlık yapıyor.

2008 yılında Bolton'dan Chelsea'ye transfer edilen Anelka, Maviler'de 5 sezon boyunca çıktığı 123 maçta rakip fileleri 59 kez havalandırmayı başardı.

Yeni Casillas yolda! Alex Craninx...

 Dünya futbolunda özellikle son yıllarda Arap sermayesi futbol sektöründe etkinliğini arttırmaya başladı. Arapların petrolün gücünü kullanıp Avrupa'nın önemli liglerinde boy göstermeleriyle gösteriş adına yapılan takviyeler haliyle transfer piyasasında yükselişi de beraberinde getirdi.

Küresel anlamda artan transfer maliyetleri takımları genç ve geleceği olan yetenekli isimler aramaya teşvik ediyor. İspanya'da La Masia'sıyla bu konuda en başarılı takım olan ezeli rakibi Barcelona'nın gerisinde kalmasıyla eleştirilen Real Madrid, Jose Mourinho'nun gelmesiyle gençlere daha da fazla değer vermeye başladı. Raphael Varane, Nuri Şahin ve Fabio Coentrao transferleri bu durumun en somut örneklerinden.

Real Madrid Scout ekibi tarafından izlenip transfer edilen Alex Craninx, 15 yaşında ve 1.91'lik bir boya sahip. Sonuçta geldiği takımla transfer olduğu takım arasında her açıdan önemli farklar var. Kuşkusuz Real Madrid alt yapısında tecrübeli hocalarıyla kendini daha da geliştirip, önemli deneyimler yaşayacak. Neden olmasın ki? Yeni bir İker Casillas yolda!

Real 15'lik bir 'Dev' transfer etti!



Dünya futbolunda özellikle son yıllarda artan transfer maliyetleri kulüpleri genç isimler transfer edip geleceğe yatırım yoluna teşvik ediyor. Jose Mourinho'nun gelmesiyle gençlere daha fazla önem vermeye başlayan La Liga temsilcilerinden Real Madrid, 15 yaşındaki Alex Craninx'i transfer etti.

İspanya'nın alt lig takımlarından Marbella'nın genç takımında forma giyen kaleci Alex Craninx, Real Madrid'in C takımında forma giyecek. Craninx, henüz 15 yaşında olmasına rağmen 1.91'lik boyuyla şimdiden müthiş bir fiziğe sahip.

Genç kaleci Real Madrid'e transferi sonrası şöyle konuştu: ''Böylesine büyük bir takımda olmak gurur verici. Burada 1 haftalık deneme süreci geçirdim. Kulüp bana Şampiyonlar Ligi'nde Ajax karşılaşmasını izlemem adına bilet dahi verdi. Çok mutluyum. İdol olarak kendime İker Casillas'ı görüyorum''.

Craninx'in eski hocası Diego Guerrero da; ''O çok çalışkan ve oldukça da mütevazi biri. Fiziği onun adına avantaj. Bana De Gea'yı hatırlatıyor''. ifadelerinde bulundu.

Yeni transfer aylık 3 bin Euro alacak.


8 Ekim 2011 Cumartesi

Para var huzur var! Berlusconi Milanlı taraftarları çıldırtacak!



İtalya Seria A takımlarından Milan, şimdiden önümüzdeki sezon için kadro kurma çalışmalarına başladı.

İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Marca'nın manşetten verdiği haberde, Milan başkanı Silvio Berlusconi ve kulübün CEO'su Adriano Gallani'nin Real Madrid'den 4 yıldızın peşine düştüğü iddia edildi.

Geçen yıl ligde ve İtalya Süper Kupası'nda 7 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Milano temsilcinin Ricardo Carvalho, Kaka, Sami Khedira ve Higuain için yaklaşık 100 milyon Euro'luk bir bütçeyle Real Madrid'in kapısını çalacak.

Haberde Real Madrid'in 33 yaşındaki Ricardo Carvalho ile sözleşme uzatmayacağı, Nuri Şahin ve Hamit Altıntop transferleriyle orta alanda alternatifli bir kadroya sahip teknik direktör Jose Mourinho'nun Khedira'yı bırakılabileceği, olası Neymar transferi sonrasında da Higuain'in ayrılma durumlarına vurgu yapılarak bu transferlerin gerçekleşme iddialarının yüksek olabileceği belirtildi.

Her fırsatta eski oyuncuları Kaka'yı takıma yeniden kazandırmak istediğini açıklayan başkan Silvio Berlusconi, bu son hamlesiyle de taraftarları memnun etmek amacında.

La Liga temsilcisi Real Madrid'de Portekizli Carvalho'nun sözleşmesi 2012, Kaka ve Sami Khedira'nın 2015, Gonzalo Higuain'in de 2016 yılında sona eriyor.

Oğuz babanın bir çiftliği var uzakta!



A Milli Takımımız'da özellikle Guus Hiddink'in gelmesinden sonra kadro ile ilgili kararları yardımcısı Oğuz Çetin'in verdiğine dair söylentileri hepimiz iyi biliyoruz.

Dün Almanya karşısında aldığımız 3-1'lik yenilgiden sonra EURO 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılma adına gruptan çıkma şansımız hayli azaldı. Son maçta Almanların Belçika'ya en azından yenilmemesini bekleyip, burada da Azerbaycan'ı devirmemiz gerekecek.

Milli Takım'da kadro seçimlerinin adaletsiz olduğuna inanarak bu konuda ciddi anlamda sıkıntı duyduğumu da belirtmem gerek. Fazlasıyla merak ettiğim bir durum var. Oyuncu seçimlerinde öncelik hangi kritere göre yapılıyor ?

Türkiye Milli Takımı'nı yönetenler ego tatminlerini bir kenara bırakmak zorunda. Rusya'da Gökdeniz Rubin Kazan formasıyla harikalar yaratırken, Mevlüt Erdinç Paris Saint Germain gibi önemli bir kulüpte oynarken, La Liga'da Valencia formasıyla her geçen gün kendini geliştiren Mehmet Topal ve savunmada sıkıntı yaşadığımız dönemde Beşiktaş'ta iyi işlere imza atan İbrahim Toraman gibi isimlerin ilk 11'de oynayanlardan ne farkı var?

Kaleci Volkan Demirel sakatlığından ötürü kadrodan çıkartılırken, yerine Fenerbahçe'de görev alamayıp sadece yedek kulübesinde bekleyen Mert Günok davet ediliyor. Peki niye Mert?

Cenk Gönen, Aykut Erçetin ve İlker Avcıbay gibi kaleciler Mert'ten çok mu geride? Cenk'in hem Mert kadar yetenekli hem de ondan daha fazla maç kondisyonuna sahip olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bazı güçlerin Milli Takımı babasının çiftliği gibi kullandığı bariz şekilde ortada. İstediği isimleri çağırıp, istediği oyuncuları da kadronun dışarısında bırakmayı iyi biliyorlar.

O zaman Oğuz Çetin'e selam olsun!

6 Ekim 2011 Perşembe

Casillas'ın sevgilisi Marca'da!



Güzelliğiyle adeta büyüleyen ve 2010 Dünya Kupası'nda İspanya'nın şampiyonluğu sonrası sevgilisi İker Casillas'la canlı yayında öpüşmesiyle ön plana çıkan Sara Carbonero, İspanya'nın önemli gazetelerinden Marca'ya transfer oldu.

Tele 5 spor editörü ve sunucusu olarak meslek hayatına devam eden İspanyol güzel, bu hafta sonundan itibaren Marca'nın radyosunda programa başlayıp, gazetede de köşe yazarlığı yapacak.

Dün gazetenin müdür genel direktörü Oscar Campillo ile bir araya gelip sözleşme imzalayan Sara Carbonero'nun yapacağı program formatının  ülke futbolundaki son gelişmeler ve karşılaşmaların analizleri üzerine olacağı ifade edildi.

İşte tüm Dünya'nın konuştuğu İker Casillas ve Sara Carbonero'nun öpüşme videosu:

Sen nerelere düştün be abi?


Bir dönem Dünya'nın en büyük liglerinden La Liga'de top koşturan İspanyalı, Francisco Pavon, Almanya Bundesliga 2 temsilcilerinden İngolstadt'la deneme antrenmanlarına çıkıyor.

Kariyerinde 1 Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 UEFA Kupası, 2 İspanya Lig Şampiyonluğu, 1 İspanya Süper Kupası gibi başarılara sahip 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu, İngolstadt'ta beğenilmesi halinde, yeni takımıyla ara devrede sözleşme imzalayacak.

Real Madrid alt yapı kültürüyle yetişen daha sonra 2001 sezonunda teknik direktör Vicente Del Bosque tarafından Real Madrid B takımından alınıp A takıma çıkarılarak vitrine sunulan Pavon, ilk transferini 2007 sezonunda bir başka La Liga takımlarından Zaragoza'ya yapmıştı.Geçen sezonu Fransa'da Arles formasıyla geçiren savunmacı, Arles'in alt lige düşmesiyle takımdan ayrıldı.

3 Ekim 2011 Pazartesi

Avrupa'da öyle Türkiye'de böyle!


Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararlar eleştirilmeye devam ediliyor. Milli müsabakalar öncesinde Pazartesi gününe maç koyulma tartışması Beşiktaş'ta Portekizli yıldız Quaresma kriziyle tekrar gündeme geldi.

Avrupa'da özellikle büyük liglerde hafta arası EURO2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri karşılaşmaları öncesi Pazartesi gününe maç koyulmazken, Türkiye'de ise bu konudaki tutum biraz daha esnek.

Geçtiğimiz haftada Pazartesi günü Avrupa Ligleri'nde oynanan karşılaşmalar;

İngiltere Premier Lig: Norwich-Sunderland
Rusya Premier Lig: Anzhi-Terek
İspanya La Liga: Real Betis-Getafe
İsveç Alssvenskan Ligi: Djurgarden-Göteborg ve Gefle-Kalmar

Milli maç öncesinde bu haftaki Pazartesi gününde oynanan liglere baktığımızda ise;

İngiltere Premier Lig: Yok
İspanya La Liga: Yok
Hollanda Eredivisie: Yok
Almanya Bundesliga: Yok
İtalya Serie A: Yok
Spor Toto Süper Lig: Var

Almanya Bundesliga 2: Braunschweig-F.Düsseldorf
Fransa 2. Ligi: Boulogne-Bastia
İsveç Superettan: Brage-Brommapojkarna, Landskrona-Qviding ve Hammarby-Falkenberg
Romanya: Brasov-Ceahlaul ve Mioveni-Vaslui
Çek Cumhuriyeti: Slovacko-Jablonec
İspanya 2.Ligi: Xerez-Girona

Önümüzdeki hafta sonu EURO 2012 Grup Elemeleri karşılaşmaları oynanacak. Türkiye 7 Ekim Cuma günü Türk Telekom Arena'da Almanya ile karşılaşacak. Millilerimiz 11 Ekim Salı günü de Azerbaycan deplasmanına konuk olacak.

Hayırlı işler beyler!

Bayern Münih'den bazı oyuncular Oktoberfest'e katıldı.


Manuel Neuer

  
Philipp Lahm


 Bastian Schweinsteiger


Hemen anlatalım. Oktoberfest Münih'in 1810 yılından günümüze Eylül ve Ekim ayları arasında kutladığı festivallerden biri. Yaklaşık 6 milyon insan katılımıyla Dünyanın en büyük festivallerinden biri olarak sayılabilir.

Abidal 10 gün yok!

La Liga'da hafta sonu deplasmanda Sporting Gijon'a konuk olan Barcelona, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Fransız savunma oyuncusu Abidal'ın sağ bacağında yaşadığı kas spazmı sonrası 10 gün sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Yalnız bu sezon Barcelona'da kas sorunu yaşayan oyuncuların sayısı artmaya başladı. Daha öncede Afellay, Adriano, Alexis, Iniesta ve Cesc Fabregas sorun yaşamıştı.

Barcelona kondisyonerlerinde mi bir sıkıntı var acaba?

1 Ekim 2011 Cumartesi

Jeffren Barça idmanında

Barcelona alt yapısında futbola başlayan Suarez Jeffren, eski takımına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bileğinden yaşadığı sakatlık sonrası yaklaşık 2 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan genç oyuncu, tedavi sürecini fırsat bilip bu sabah İspanya'ya geldi. Eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren genç oyuncu neşeli tavırlarıyla ön plana çıktı.

Jeffren, tam 7 yıl Barcelona'da forma giydikten sonra sezon başında ilk transferini Sporting Lizbon'a gerçekleştirmişti.